Alimentatia – importanta pentru buna functionare a organismului

Alimentatia a fost intotdeauna unul dintre aspectele cele mai importante ale vietii. Excesele si extremele alimentare reprezinta o amenintare la adresa bunei functionari a organismului nostru. Mai ales daca sunt prezente frecvent in vietile noastre. Consecintele unei alimentatii improprii isi pun amprenta asupra noastra. De aceea, pot avea urmari grave asupra sanatatii.

Alimentatia si importanta ei

Termenul de „dieta” poate fi reprezentat prin cateva elemente:

  • respectarea unui regim alimentar special si a unor reguli alimentare.  Acestea presupun consumul de nutrienti in anumite cantitati si din anumite alimente
  • este important de stiut ca fiecare organism este diferit. Acest fapt ce duce la obligativitatea adoptarii unei diete specifice pentru fiecare persoana in parte
  • o anumita dieta nu se poate aplica la doua persoane diferite sub aceeasi forma, dietele „dupa ureche” fiind periculoase pentru integritatea organismului nostru.

Ce este dieta ketogenica?

Dieta ketogenica provine inca din antichitate si este bazata pe grasimi. Cu alte cuvinte, oricat ar parea de contradictoriu, cu ajutorul acestei diete slabesti mancand grasimi. Ideea de baza din spatele acestei diete este faptul ca ea ajuta la recalibrarea metabolismului. Il educanda pentru a arde toate grasimile pe care le primeste prin alimentatie.

Ciclizarea carbohidratilor

Ciclizarea carbohidratilor este o veche strategie folosita de sportivi pentru a inlatura stratul adipos inestetic. Ea se bazeaza pe alternarea zilelor in care adoptam o dieta bogata in carbohidrati, cu zile in care consumul de carbohidrati este foarte mic. Aceasta metoda impinge organismul spre arderea mai rapida a caloriilor.

Vom povesti pe larg despre aceste aspecte in episodul #5 din LIVETALKS, cu Laurentiu.

Daca aveti intrebari pe tema subiectului  sau daca aveti orice alta nedumerire, we are here. Puteti posta intrebarile pe pagina evenimentului, iar pe 22 mai, Laurentiu va va raspunde Live.

Pregatiti cafeaua si intrebarile, ne vedem la #LIVETALKS, episodul #5!