Antrenamentele de Yoga

Va vine sa credeti sau nu, dar yoga este practicata de peste aproximativ 5.000 de ani. Aceste este un antrenament pentru minte si pentru corp, bazat pe meditatie si exercitiu fizic.

Practicarea acestui tip de antrenamente poate:

  • creste flexibilitatea organismului
  • poate reduce semnificativ┬ástresul
  • poate imbunatati starea de sanatate in general.

De-a lungul timpului, practicantii yoga, dar si cei care au studiat efectele fenomenului, au evidentiat o serie de beneficii pe care le aduce executarea regulata sau periodica a acestor exercitii:

Muschi mai puternici

Muschii puternici protejeaza organismul de afectiuni precum artrita sau durerile de spate.

Exercitiile de yoga si posturile in care esti solicitat sa te mentii in timpul antrenamentelor, dezvolta musculatura, o definesc si o tonifiaza.

De asemenea, aceste antrenamente ajuta la intarirea muschilor care au fost slabiti din cauza lipsei de miscare.

Exista pozitii specifice în acest sport, care sunt concepute pentru a creste puterea fizica si a construi masa musculara.

Yoga corecteaza postura corpului

Practicarea regulata a exercitiilor yoga imbunatateste postura corpului, impunand o autodisciplina.

Practicantii observa faptul ca merg mult mai drept, cu abdomenul mai incordat, cu barbia ridicata si umerii trasi inapoi, mult mai siguri pe ei.

Modul acesta de a merge ajuta si la diminuarea durerilor de spate.

Inima mai sanatoasa

Yoga este recunoscuta, deoarece ajuta la scaderea factorilor de risc pentru bolile de inima.

De asemenea, aceste exercitii reduc presiunea sangelui si incetinesc ritmul inimii, un beneficiu major pentru persoanele cu tensiune arteriala crescuta si cu afectiuni cardiace.

Orice tip de yoga care va relaxeaza si nu se simte ca un exercitiu fizic este o alegere buna!

Flexibilitatea corpului

Yoga este excelenta pentru flexibilitate, pentru putere, postura si echilibru.

Vei observa la inceput ca in timpul antrenamentelor de acest gen pare dificil sa iti atingi degetele de calcai sau sa iti ridici piciorul in modul cerut de antrenor.

Cu timpul, insa, yoga ajuta la relaxarea musculaturi si creste flexibilitatea muschilor. Acesta reprezinta, poate, beneficiul principal pe care il poate oferi yoga corpului tau.

Respiratie imbunatatita cu Yoga

Exercitiile de relaxare au un efect benefic si asupra sistemului respirator. Se pare ca persoanele care practica yoga cat mai des au un sistem respirator mult mai sanatos datorita exercitiilor de inspiratie si expiratie practicate cu regularitate.

O respiratie sanatoasa inseamna o mai buna oxigenare a sangelui si, implicit, a tesuturilor.

Totusi, nicio clasa de yoga nu ar trebui sa va lase fara suflu.
Daca abia respiri cand iesi de la aceste clase inseamna ca antrenamentul a fost prea intens si s-a indepartat de la ideea principala a acestui tip de antrenament: relaxarea.

Atinge greutatea ta optima

Yoga te ajuta sa slabesti, dar te ajuta ceva si mai important: sa descoperi greutatea potrivita pentru tine.

Practicarea acestui antrenament te ajuta sa iti obisnuiesti corpul cu un stil de viata sanatos si o viata echilibrata, astfel ca rezultatele din punct de vedere al scaderii in greutate nu vor inceta sa apara.

No stress, no anxiety

Stresul, problema moderna a tuturor. Cum suna o ora de relaxare profunda in care reusesti sa te detensionezi si sa uiti de orice problema?

Bine, nu? Atunci trebuie sa stii ca s-a descoperit ca practicarea de yoga imbunatateste calitatea vietii, reduce stresul, anxietatea, insomnia si mai ales, depresia.

Yoga te ajuta sa readuci echilibrul in viata ta!

Acest sport este alegerea potrivita pentru tine daca vrei sa imbini relaxarea cu rezultate fizice la nivelul muschilor.

Emanuel te asteapta in fiecare vineri de la ora 19:00 la clasele de yoga, pentru a descoperi frumusetea acestui tip de antrenamente.

Only at Spice Fitness Alba Iulia!