Mancarea, dupa antrenament

E foarte important sa alegi corect ce mananci dupa antrenament!

Este important sa iti refaci rezervele de glicogen (forma sub care sunt stocati carbohidratii) din muschi, pentru ca muschii tai sa aiba parte de o recuperare bine meritata.” Laurentiu – Trainer si Nutritionist Spice Fitness Alba Iulia

Nutrientii 

Dupa antrenament, musculatura este “stoarsa ca un burete” de nutrienti. De aceea este important sa le asiguram nutrienti care se absorb rapid, pentru a putea incepe procesul de refacere. In timpul antrenamentului, fibrele musculare se micro-fisureaza, urmand sa se refaca in timpul de odihna de dupa antrenament. Bineinteles, cu conditia sa aiba “caramizile” necesare refacerii – nutrientii de calitate.

Proteine, proteine si iar proteine

Contrar parerilor multor persoane, masa de dupa antrenament este una dintre cele mai importante mese ale zilei. Ceea ce mancam imediat dupa antrenament (in urmatoarele 2-3 ore) contribuie la recuperarea organismului dupa ce ati depus un efort intens. Deci, o masa bogata in proteine si in carbohidrati cu index glicemic ridicat este indicata dupa antrenament. O gustare rapida, (o banana, un shake) imediat dupa terminarea exercitiilor, urmata de o masa solida bogata in proteine, fibre, vitamine si antioxidanti, sunt recomandate dupa o vizita la sala de fitness.

Ce ati putea manca dupa antrenament

 

Un exemplu de masa ar fi: o bucata de peste la gratar (100-150 g) cu o garnitura de legume fibroase (broccoli, morcovi, spanac, rosii, fasole verde).

Un alt exemplu ar fi consumarea unui shake proteic sau al unui baton proteic. Incercati sa evitati consumul de grasimi dupa antrenament .

Speram ca Laurentiu a reusit sa va raspunda la cateva dintre nelamuririle voastre legate de alimentatia inainte si dupa antrenament. Pentru orice alte nelamuriri va astepteapta zilnic in incinta Spice Fitness Alba Iulia.