Mancarea, inainte de antrenament

NOI intrebam, Laurentiu ne raspunde!

Cea mai importanta perioada pentru progresul tau este cu 2 ore inainte si dupa antrenament.

In aceasta perioada, organismul nostru are nevoie de nutrienti care sa se absoarba rapid. Nutritia dinaintea antrenamentului are rolul de a sustine un antrenament intens, oferindu-ti energia necesara.

Inainte de antrenament.

Eu recomand sa consumati o masa  bogata in carbohidrati cu indice glicemic scazut (orez, cartofi dulci) si in proteine complete, de preferat, de origine animala (piept de pui, carne rosie). Aici trebuie sa aveti grija ca raportul dintre proteina si carbohidrati sa nu fie unul egal . De preferabil ar fi ca , cantitatea de carbohidrati sa fie mai mare decat cantitatea de proteine ( exemplu : 20-25 g proteina  si 30-50 g carbohidrati).  Care ar fi motivul pentru care aceste alimente sunt importante inainte de un efort fizic prelungit? Carbohidratii au rolul de a furniza energia necesara pentru a va putea desfasura antrenamentul in conditii optime, iar proteina are rolul de a ,,proteja” masa musculara de arderile ce au loc in timpul antrenamentului.” – LAURENTIU, personal trainer @ SPICE FITNESS

Aceste ,,alimente,, reprezinta o sursa importanta de glicogen, substanta „responsabila’’ cu nivelul nostru de energie, iar lipsa unui nivel optim a acestei substante in corp va conduce, implicit, la o rezistenta scazuta la efort si la o masa musculara nedezvoltata. Deci, mitul conform caruia nu se mananca inainte de a merge la sala este o afirmatie complet gresita.

In ceea ce priveste alimentele ce nu ar trebui sa fie pe lista de produse consumate inainte de antrenament, se numara cele bogate in zaharuri, inclusiv fructele dulci, deoarece pot duce la o lipsa de energie si forta din cauza scaderii glicemiei, ce se produce in timpul efortului fizic, in urma raspunsului insulinic.

Asa ca, incercati mereu sa consumati alimentele potrivite pentru a nu incetini efortul fizic.