Importanta antrenamentelor cardio

Probabil ati auzit foarte des despre miscarea „cardio”. Miturile de la sala spun ca este cea mai buna varianta de a scapa de kilogramele in plus.

Ce stim insa despre acest tip de exercitii si cat de des ar trebui sa le includem in antrenamentul lunar?

Cardio – cu si despre

Exercitiile de tip cardio cresc ritmul cardiac si imbunatatesc circulatia sangelui in corp. Majoritatea oamenilor folosesc acest tip de antrenamente pentru a scapa de kilogramele nedorite.

Beneficiile acestor antrenamente

Antrenamentele de tip cardio ascund mult mai multe beneficii pentru corp decat arderea grasimilor.

1. Imbunatatesc sanatatea inimii tale

Inima este un muschi, iar cu ajutorul antrenamentelor de acest tip acesta este „lucrat” pentru a deveni mai puternic. Prin intensitatea cu care inima este fortata sa bata in timpul acestui tip de antrenamente, se dezvolta rezistenta impotriva bolilor cardio-vasculare.

Este important ca odata ce ai inceput sa introduci antrenamentele cardio in planul tau de workout sa nu scazi numarul acestora. Pot aparea efecte negative.

2. Imbunatateste metabolismul

Pe langa ritmul cardiac, antrenamentele cardio cresc si performanta proceselor din corpul tau. Pe scurt, metabolismul.

Astfel, vei observa in timp ca reusesti sa mentii o anumita greutate fara a exista oscilatii in kilograme. Iti recomandam antrenamentele de tip HIIT pentru a imbunatati metabolismul tau.

3. Stare de spirit mai buna

Stim deja ca este demonstrat stiintific efectul pozitiv al sportului asupra starii noastre generale. Antrenamentele de tip cardio accelearaza acest proces de eliberare a substantelor care ne fac sa ne simtim mai bine.

Astfel, oboseala si depresia sunt atenuate prin acest tip de antrenamente.

4. Recuperare mai usoara

Oricat de mult am incerca, stim ca nu avem cum sa scapam de febra musculara. In schimb, ii putem reduce perioada de „existenta”.

Antrenamentele cardio sunt alegerea perfecta daca ieri ai facut un exercitiu care te-a lasat cu o febra musculara dureroasa. Prin intensitatea lor, aceste antrenamente cresc nivelul de oxigen din corp. Astfel, ajuta la repararea muschilor deteriorati din timpul febrei musculare.

Asa ca scuza de a sta acasa din cauza durerii nu mai este valabila 😉

5. Cresterea masei musculare

Cu cat antrenezi un muschi mai mult, cu atat acesta devine mai puternic.

Antrenamentele cardio sunt acel tip de antrenamente perfecte pentru obtinerea acestui rezultat. Recomandarea noastra este insa, sa nu exagerezi cu aceste antrenamente.

Este important sa gasesti echilibrul, adica sa stii cand trebuie sa te odihnesti pentru a permite muschilor sa se „repare”.

La cardio, inainte!

Cardio inseamna si o simpla alergare in parc sau o plimbare cu bicicleta. Conteaza sa gasesti acea activitate care te face sa te simti bine.

Trainerii nostri au pregatit pentru tine cateva programe speciale de Cardio, care te vor face sa te indragostesti de acest tip de exercitii.

Join our classes!

Only at Spice Fitness Alba Iulia.