Muschii Spatelui

Muschii spatelui – Una dintre cele mai complexe grupe de muschi

Spatele sau “peretele dorsal” reprezinta una dintre cele mai complexe grupe de muschi din corpul uman. De aceea, este nevoie ca atunci cand lucram cu acest tip de musculatura, sa ii acordam o atentie deosebita pentru a avea cele mai bune rezultate.

Cum ii lucram totusi?

Afli mai multe in articolul nostru ! 🙂

Peretele dorsal este divizat in doua zone

Complexitatea musculaturii spatelui si plasarea numeroaselor grupe de muschi pe mai multe niveluri determina impartirea ei in doua zone:

Asadar, avem musculatura spatelui superior:

  • romboid
  • marele dorsal
  • trapez

Iar mai apoi, musculatura spatelui inferior:

  • muschii erectori, spinali, sacrospinali
  • patratul lombelor
  • muschiul posterior si inferior
  • transversul spinos

Este important sa lucram muschii spatelui in ansamblu

Dupa cum vedem, peretele dorsal este extrem de complex. De aceea, atentia pe care trebuie sa o acordam atunci cand lucram aceste grupe de muschi trebuie sa fie cea cuvenita.

Asa cum probabil stiti deja, pericolul antrenamentelor facute impropriu este acela de a nu lucra toti muschii in ansamblu, dar, acest fapt duce la stagnarea dezvoltarii anumitor muschi. Acest lucru ii va duce intr-un final la cunoscuta denumire de “muschi slabi”. Vorbind de musculatura spatelui, complexitatea ei ne obliga sa fim mult mai atenti la antrenamentul nostru, fiind nevoiti sa evitam astfel dezechilibrele si consecintele pe care le-ar putea avea un antrenament facut gresit.

Afli mai multe cu noi

Daca vreti sa aflati mai multe despre cum sa va atrenati spatele, Geana va asteapta pe 24 aprilie, ora 8:30 la #LIVETALKS – episodul 3. Povestim LIVE despre exercitii si miscari care ar trebui evitate.

Asa ca, marti dimineata iti iei frumusel cafeaua, telefonul sau laptopul, si o urmaresti pe Geana!! 🙂

See you!