Pilates at X by Spice

Pilates este un tip de antrenamente apreciat de sportivi din lumea intreaga. Insa nu multi stiu cu adevarat ce beneficii iti aduce acest tip de exercitii.

In primul rand, multi oameni confunda Pilates cu Yoga. Intr-adevar, anumite miscari si exercitii sunt inspirate din Yoga, insa Pilates este un antrenament de tip fitness, care te ajuta sa iti remodelezi forma corpului si chiar sa pierzi cateva kilograme din greutate.

Pilates combina aerobicul cu Yoga si stretching-ul in cel mai productiv mod posibil.

Pe langa un corp remodelat si corectat la nivelul coloanei vertebrale, aceste exercitii iti ofera si cateva minute bune de relaxare.

Oricine poate practica Pilates. Este benefic atat pentru cei tineri, cat si pentru cei putin inaintati in varsta, cu sau fara experienta in sport.

In cele ce urmeaza, iti vom prezenta cateva beneficii pe care ti le poate oferi Pilates. Suntem siguri ca te vor convinge si te vor indemna sa incerci acest tip de exercitii :).

1. Beneficii de ordin fizic
2. Beneficii de ordin psihic
3. Tipuri de Pilates
4. De ce să ţii cont când practici Pilates

1. Beneficii de ordin fizic

In timpul claselor de Pilates focusul este asupra controlului respiratiei si incordarea diferitelor grupe de muschi pentru a realiza miscari dificile. Astfel, se permite tonifierea intregului corp.

În plus, antrenamentele de Pilates favorizeaza scaderea in greutate. Acest lucru este posibil datorita exercitiilor care ard un numar mare de calorii si promovarii respiratiei profunde. Aceasta din urma este esentiala in arderea grasimilor.

Prin tipurile de exercitii pe care este Pilates se bazeaza, acest antrenament poate ajuta la:

 1. Imbunatatirea posturii;
 2. Cresterea fortei si a tonusului muscular;
 3. Ameliorarea durerilor de spate;
 4. Cresterea elasticitatii corpului;
 5. Echilibrarea centrului de greutate;
 6. Imbunatatirea respiratiei;
 7. Imbunatatirea circulatiei sangelui.

Pentru a executa antrenamentele de Pilates trebuie sa te folosesti de greutatea propriului corp, astfel incat forta muschilor este esentiala in acest caz.

Dupa sedinte repetate de Pilates, vei descoperi ca s-a imbunatatit postura spatelui, coloana este mai dreapta, iar muschii abdominali, ai membrelor si fesieri sunt mai fermi si au o flexibilitate si forta crescute.  

2. Beneficii de ordin psihic

Pilates te supune la o concentrare maxima in timpul antrenamentelor, care te ajuta sa uiti problemele zilnice si faciliteaza relaxarea.

In timpul antrenamentelor, mintea se va focusa pe o mentinere corecta a posturii şi pe incordarea muschilor. Asa vei uita pentru putin timp de stresul tau zilnic.

Antrenamentele de Pilates imbina perfect beneficiile de ordin fizic si mental, prin exercitii care ajuta la arderea caloriilor si ofera relaxare in acelasi timp.

3. Tipuri de Pilates

Cele mai des intalnite tipuri de Pilates sunt cel bazat pe exercitii la sol, pe o saltea si cel cu echipament de fitness.

Indiferent de tipul de Pilates preferat, trebuie sa stii ca in Pilates cel mai mult conteaza calitatea fiecarei miscari executate.

Pilates pe saltea

Se foloseste de gravitate si greutatea personala in realizarea exercitiilor. Scopul sau este de a intari muschii si de a imbunatati postura corpului.

Pe langa aceste beneficii pe care ti le ofera, Pilates la sol te invata sa iti mentii echilibrul si sa iti coordonezi miscarile si respiratia. De asemenea, ajuta la eliberarea de stres si la concentrare.

Pilates cu echipamente

Include accesorii speciale de fitness [greutati, mingi sau alte accesorii de fitness]. Faciliteaza arderea grasimilor, intarirea muschilor si cresterea rezistentei fizice.

Acest tip de Pilates se focuseaza in principal pe tonifierea corpului si arderea grasimilor. Daca urmaresti in principal astfel de rezultate, acesta este tipul de antrenamente perfect pentru tine.

4. De ce sa tii cont cand practici Pilates

Pentru a avea rezultate cat mai bune in urma antrenamentelor de Pilates, iti recomandam sa te focusezi asupra acestor aspecte:

 • respira corect si adanc;
 • aliniaza corect coloana vertebrala, intr-o pozitie naturala;
 • concentreaza-te pe fiecare miscare pe care o faci;
 • detine controlul asupra corpului si muschilor tai;
 • tine-ti corpul stabil si fix;
 • lucreaza exercitiile cu o intreaga amplitudine a miscarii.

Pilates a aparut in urma cu aproximativ 100 de ani si este practicat de un numar mare de sportivi datorita beneficiilor multiple pe care acesta le ofera.

Antrenamentele de Pilates te invata:

 • cum sa respiri corect;
 • sa adopti o postura a spatelui corecta;
 • cum sa iti mentii echilibrul si concentrarea;
 • sa iti coordonezi miscarile si respiratia;
 • cum sa iti tonifiezi corect corpul.

Daca am reusit sa te convingem si vrei sa incerci acest tip de antrenamente, Diana te asteapta la X by Spice la clasele de Pilates!

Cand? Luni [19:00] / Miercuri [19:00] / Joi [08:15].

Spor la miscare, #Spicers!