Raceala ne impiedica sa facem sport?

Raceala poate fi un motiv bun pentru a intrerupe rutina de miscare. Dar ce alegem in aceasta perioada? Sport sau canapea?

Raceala: pe canapea sau la miscare?

In articolul de astazi iti vom povesti, impreuna cu trainerul nostru Laurentiu, despre un subiect popular in aceasta perioada a iernii/inceputului de primavara: raceala. Vrem si noi sa aflam daca este bine sa facem sau nu miscare atunci cand racim. Ramanem in pat sau mergem la sala?

Ce spun medicii…

Studiile arata ca persoanele care nu isi intrerup rutina de miscare atunci cand racesc, au sanse foarte mari sa reduca perioada de convalescenta chiar la jumatate. Sportul creste imunitatea organismului. Astfel, vei reusi sa faci fata mult mai bine acestei perioade nefaste, cand virusii circula in voie si ne afecteaza sanatatea.

Bineinteles, trebuie sa tii cont de cateva aspecte atunci cand decizi sa te reapuci sau sa continui cu sportul atunci cand ai racit:

  1. Ai grija ca primele doua zile sa le petreci, totusi, pe canapea. Nu suna placut, dar organismul tau ar trebui sa se refaca. Ce-i drept, poti profita de doua zile macar pentru a ramane acasa.
  2. Incearca sa ii protejezi pe cei din jurul tau si sa nu faci sport intr-o incapere unde spatiul e stramt si lumea e multa, pentru a nu imprastia virusii aceia care nu te lasa in pace.
  3. Dacă simptomele tale sunt mai grave decat nasul infundat, durere in gat sau de cap, e foarte posibil sa ai mai mult decat o banala raceala si atunci nu ar fi indicat sa te incumeti la miscare.

Dar, sa vedem ce ne zice si Laurentiu. Vezi mai multe in video-ul de mai jos:

 

 

Concluzia noastra e simpla:

Daca simti ca esti doar putin racit, nu renunta la sala si la miscare. Te asteptam la Spice, macar pentru o alergare usoara.

O sa te faci bine „in no time”!