6 reguli de bun-simt, la sala

Dincolo de eliberarea de serotonina, de exercitiile care te binedispun, de arderea de calorii, de energie sau adrenalina, mersul la sala presupune 6 reguli de bun-simt.

De ce este important sa avem un prosop la noi?

Ce norme de igiena trebuie sa respectam?

O sa invatam in articolul de astazi, cele 6 reguli ale mersului la sala!

  1. Prosopul de sala, accesoriu MUST HAVE

Totul este distractiv…pana cand transpiri. Absolut normal atunci cand faci sport. Dar ce poate face diferenta intre o zi ratata la sala si una excelenta? Utilizarea corecta a prosopului! Fie ca optezi pentru exercitiile de grup sau pentru cele la aparatele de fitness, este absolut necesar sa dispui de un prosop curat.  Astfel, poți sa elimini surplusul de transpiratie, pentru a te simti in largul tau. Poti evita asa si murdarirea aparatelor pe care le folosesti atat tu, cat si cele cateva sute de persoane care frecventeaza sala.

  1. Echipamente cristal clean

Echipamentul de sala, adidasii, manusile sau prosopul, trebuie spalate cu regularitate! De ce? Simplu! Un echipament curat te poate proteja de aparitia oricaror semne neplacute pe piele. Stim ca echipamentele sportive sunt de multe ori facute din materiale textile sintetice, care, la refolosire iti pot dauna pielii. Da-le un mic refresh dupa fiecare antrenament.

  1. Adidasii de sala

Cu totii avem o pereche de papuci preferata, pe care dorim sa o purtam ori de cate ori avem ocazia. Cu toate acestea, mersul la sala presupune o pereche de papuci de schimb pe care sa ii utilizam doar pentru sport. Exercitiile vor fi mult mai comode si mai eficiente.

Pe de alta parte, ne vei ajuta sa pastram si sala de sport mai curata.

  1. Aparatele sunt pentru toata lumea

Stim ca ai un aparat preferat, dar, cu toate acestea, nu trebuie sa iti petreci timpul alocat salii facand un singur tip de exercitiu. Nu este deloc eficient pentru tine si mai mult decat atat, este poate dranjant pentru cei din jur, deaorece isi doresc sa foloseasca aparatul si ei. Daca doresti sa folosesti telefonul mobil poti sa o fac langa aparat sau dupa terminarea antrenamentului. Nu e frumos sa ocupam aparatele pentru Social Media 🙂

  1. Niciun exercitiu fara apa

Se stie deja ca 70% din corpul tau este apa, insa, din cauza efortului, pierzi o mare cantitate din aceasta. din acets motiv, te poti deshidrata. Stim ca nu vrei asta.

De aceea, alaturi de prosop si papuci de schimb, apa este un alt MUST care te ajuta sa nu obosesti atat de tare in timpul exercitiilor. Poti gasi la vitrina de la receptie o multime de sucuri energizante, pline de vitamine sau apa suficienta.

  1. Fiecare obiect are locul sau

Fiecare obiect pe care il folosesti are locul sau. Nimanui nu ii place sa se plimbe prin sala dupa greutati sau kettle bells. Pe principiul „Ce tie nu iti place, altuia nu-i face”, dupa fiecare exercitiu poti lasa aparatul asa cum l-ai gasit si poti pune la loc fiecare greutate folosita.

Mai jos, Cristina, Lala si Diana iti arata trei dintre cele 6 reguli de care trebuie sa tii cont atunci cand decizi sa vii la sala.

 

Ne vedem la mișcare! 🙂

Multumim ca esti un Spicer atat de dragut si tii cont de fiecare regula atunci cand ne treci pragul! =)