Sportul in vacanta

Vacanta reprezinta cel mai frumos moment al anului pentru multi dintre noi.

Este timpul in care ne putem bucura de timp liber si de relaxare…dar, si de sport.

Sport si relaxare

Puteti profita de zilele de vacanta pentru a practica sport, iar daca alegeti sa plecati in anumite locatii (la mare sau la munte), e si mai bine, deoarece sportul va fi mult mai distractiv!
Indiferent de locul ales, puteti face jogging dimineata. Poate chiar sa va plimbati. Un tip de miscare pe care il poate face aproape oricine!

Exercitii pe plaja

Dar, ce poate fi mai frumos decat sa alergati 30 de minute dimineata, pe plaja? Pe langa ca va mentineti sanatosi si in forma, va puteti bucura si de privelistea superba de la malul marii.
Apa de mare este, de asemenea, benefica pentru respiratie! Dupa alergat, puteti continua cu exercitii pentru muschi.

Este o senzatie unica sa treceti de la podeaua din sala de sport, la o „podea” de nisip!
Pe langa aceasta, mersul pe nisip este un tip de exercitiu benefic pentru toti muschii picioarelor. De asemenea, si pentru aparatul cardio-vascular!

Drumetii montane

Un simplu mers pe jos in zona de munte poate face minuni! La nivel psihologic, va deconectati de orice fel de stres care va apasa. La nivel fizic, ardeti calorii nenumarate!

Atmosfera din zona de munte ne face sa fim mai energici, mai plini de viata! Aerul curat ne ajuta organismul sa se refaca.  Mai mult, reda si un cadru perfect pentru practicat sport!

Cea mai buna optiune de sport in vacanta la munte o reprezinta drumetiile montane. Terenul in panta ne supune la depunerea unui efort mai mare decat normal. Cand il vom parcurge, vom ajuta la arderea caloriilor si intarirea muschilor.
Daca va ganditi sa alegeti o locatie muntoasa pentru vacanta voastra, aveti grija la marcajele traseelor, pentru a nu va rataci!

Recomandam sa nu renuntati la miscare. Nici daca aveti timp liber! O pauza indelungata inseamna o recuperare extrem de grea. Muschii devin „sedentari”.
Pentru a fi mereu in forma, profitati si de zilele libere. Frecventati mai des sala de sport sau combinati placutul cu utilul, in vacante!

In concluzie, trebuie sa incercati sportul si in vacanta. Va fi o experienta superba!

#republicofspice 

#yesyoucan