Sportul – crucial pentru copii

Sportul devine un subiect neinteresant pentru copii. Generatia copiilor moderni a uitat cum e sa te schimbi in hainele de joaca imediat dupa ce ai ajuns acasa si sa iesi afara. Tehnologia a creat, din pacate, o lume plina de copii sedentari, care inlocuiesc orele de sport cu orele petrecute in fata calculatorului sau a telefonului.

Problema copiilor sedentari este una de actualitate in lume, iar tara noastra se incadreaza perfect. Conform mai multor studii publicate pe site-ul Ministerului Tineretului si Sportului, aproximativ 50% din tinerii romani nu practica un sport in timpul liber, anual.

Nici orele de educatie fizica de la scoala nu ajuta, acestea fiind mereu ocolite de elevi si tot mai lipsite de interes din partea profesorilor.

Sportul si importanta lui

Sportul nu ajuta doar la dezvoltarea fizica, ci si la cea psihologica si sociala. Prin sport se rezolva atat problema obezitatii, cat si cea a concentrarii sau anti-socializarii.

Un copil care practica un sport se va dezvolta armonios, iar corpul sau va deveni puternic si va avea imunitate crescuta. Dar si mintea acestuia va simti efecte pozitive. De exemplu, un sport in echipa va creste un copil sociabil, responsabil si fericit.

Afilierea la un grup, il va determina pe acesta sa invete respectul fata de celalalt si compasiunea, in timp ce echipa ii va deveni, involuntar, a2-a familie. 

Ce se intampla fara sport?

Simplu si direct: probleme de sanatate grave.

Un copil sedentar va deveni in timp un copil obez, cu risc de boli de inima, metabolice si diabet.

Din pacate, nici alimentatia nu ii ajuta pe cei mici, asa ca Romania se poate „mandri” cu locul al doilea in Europa la obezitate infantila. Pentru a scadea riscul imbolnavirii celor mici, acestia trebuie educati din timp despre importanta sportului in viata lor.

Urmatorii pasi

Pentru a nu risca sanatatea lor si pentru a ne bucura mereu de copii sanatosi si fericiti, exista cateva solutii:

  • Inscrierea celor mici la un sport de performanta sau in spatii amenajate pentru practicarea sportului. Fie ca va fi inconjurat de prieteni sau de familie, cei mici vor percepe sportul ca o activitate frumoasa, care le va aduce placere ori de cate ori o practica.
  • Educarea din primii ani de viata. „Cei 7 ani de acasa” ar trebui sa contina de acum inainte si informatii si sfaturi pentru copii in ceea ce priveste importanta unei alimentatii sanatoase si practicarea unui sport

Indiferent de varsta, oricine ar trebui sa faca miscare cel putin 30 de minute in fiecare zi!

La copii, acest lucru este mai important, deoarece reprezinta o baza in dezvoltarea lor in timp. Asa ca daca aceasta „baza” este construita armonios si copilul va creste si se va dezvolta armonios.

Pentru ca ne gandim intotdeauna cum sa imbunatatim experienta celor care ne trec pragul, am creat oferta „Family Pack”. Iti iei copii si ne vedem la sala, la miscare! Te bucuri impreuna cu copilul tau de o viata sanatoasa si timp in familie!

Cu drag,

Echipa Spice Fitness