Sportul si sarbatorile

Stim cum sta treaba cu sportul si sarbatorile. Atunci cand ne loveste feeria, alegem sa fugim la sala pentru a nu ne simti prost cand apucam la toate bunatatile pe care le pregatim de Craciun. Daca nu reusim sa ajungem la miscare, cel mai probabil ne propunem ca dupa sarbatori sa mergem din nou, la sala.

We knooow. We’ve all been there. Dar vom regreta cand vom intrerupe antrenamentele.

Disciplina in sport

Atunci cand ne-am propus anumite rezultate pe parcursul anului, e important sa avem o disciplina si in sport. Nu e suficient sa venim la sala pe sarite sau sa intrerupem de dragul sarbatorilor. Stim! Sala e inchisa! Dar doar pentru cateva zile. Si asta nu inseamna ca putem da iama in frigider.

E important sa facem putina miscare si in zilele de dinainte de Craciun. Chiar si atunci cand alergam dupa cadouri. Un bun exercitiu de cardio, am zice noi! Urcatul treptelor, curatenia de sarbatori, fuga prin magazine, toate pot fi miscarea pe care ne mintim ca nu am avut cand sa o includem in programul nostru.

Dieta de sarbatori

S-ar traduce poate cu cateva sarmalute, porcusorul nostru cel de toate zilele si vesnica salata de boef.  Delicii peste tot! Dar noi vom fi cei care vom regreta dupa zilele de concediu ca am exagerat. Unde mai pui ca ne vom simti rau din cauza excesului de alimente pe care poate nu le consumam atat de frecvent pe parcursul anului. Sfatul nostru e sa gustati, dar sa nu exagerati.

„Poate ca cea mai mare greseala facuta de multe persoane este aceea de a incepe o dieta inainte cu cateva saptamani de venirea sarbatorilor. Logica lor este urmatoarea: „dau cateva kilograme jos in aceasta perioada, pentru a face loc kilogramelor acumulate in zilele de sarbatoare.” Acest lucru este fals! Dupa o perioada de dieta inaintea sarbatorilor, este posibil sa cresteti in greutate mult mai mult decat daca ati fi continuat fara aceasta dieta. Tot ce trebuie sa faceti este sa aveti o dieta echilibrata inainte de sarbatori si in timpul acestora sa fiti cumpatati.” – Laurentiu, Trainer Personal Spice Fitness

Cateva sfaturi alimentare utile

  • Incercati sa consumati cat mai putine alimente ce contin sosuri, maioneza sau grasime
  • Nu va puneti pofta in cui ci stapaniti-o cu consumul moderat de alimente
  • Incepeti fiecare masa cu proteine si nu exagerati cu carbohidrati. Consumati putin cozonac sau prajituri la finalul mesei
  • Mancati putin si des
  • Ultima masa a zilei trebuie luata cu cel putin doua ore inainte de culcare

Merry FITmas tuturor si pofte cumpatate!